Over Woonovatie > Theo Hoeijmakers

‘Woonovatie-concept combineert meerdere vormen van duurzaamheid’

“Ik heb in de loop der jaren veel ondernemingen opgestart en geleid. Zo investeerde ik begin jaren tachtig al in onroerend goed in de binnenstad van Roermond en nam ik in 1995 een horecazaak over in Horst. In 2001 ben ik een nieuw bedrijf begonnen in Polen, EU Services. Inmiddels is EU Services uitgegroeid tot een montagebedrijf dat wereldwijd kippenstal inrichtingen opbouwt met inzet van arbeidskrachten uit Polen.

Ik heb grote affiniteit met bouwen. In de huidige tijd zitten de bouw en de financiële wereld te wachten op nieuwe concepten; dat ervaar ik bijvoorbeeld bij het zoeken naar tijdelijk onderdak voor mijn werknemers. De reguliere bouw is te duur en (externe) partijen met geld zoeken interessante projecten. Ook duurzaamheid is een steeds belangrijker onderwerp. Met de verbouwing en uitbreiding van het horecapand, waarbij ik negen grote appartementen heb gecreeërd op en rondom het oorspronkelijke pand, was ik in 1997 de eerste partij in Nederland die warmtepomptechniek toepaste om energiebesparing te realiseren. Van daaruit heb ik me verdiept in duurzaamheid in de woningbouw, met als doel om voorop te lopen met (praktische) innovaties op het gebied van duurzaamheid en montage.

In het Woonovatie-concept komt dit op drie manieren terug. Het concept is op de eerste plaats duurzaam doordat in de voorbereiding de nadruk ligt op industrieel vervaardigd bouwen. Hierdoor nemen vervoerskosten drastisch af en wordt veel efficiënter omgesprongen met materialen. Daarnaast wordt veel zorg en aandacht besteed aan de isolatie van de woning. Het basisidee is dat de woning met zonnepanelen volledig energieneutraal kan zijn. Dit betekent dus geen energiekosten! Bovendien is het concept duurzaam door het materiaalgebruik en de mogelijkheid om de materialen te hergebruiken. Hierdoor kunnen woningonderdelen een andere bestemming krijgen op het moment dat een gebouw op een bepaalde locatie niet meer nodig is. Gekoppeld aan de lange levensduur die de woningonderdelen hebben, is dit dus heel duurzaam.”

Naam:
Theo Hoeijmakers
Geboren in:
1958
Woonplaats:
Beesel
Dit ben ik:
Ondernemend, gedreven, optimist, generalist, zakelijk verbindend, vader van Allard Hoeijmakers
Rol/functie binnen Woonovatie:

Directeur