Woonovatie, een trendbreuk in bouwen en wonen

De huidige bouw- en woningmarkt is statisch en weinig flexibel. Woningen worden voor vele decennia gerealiseerd en in de oorspronkelijke bouw kunnen moeilijk - of alleen tegen zeer hoge kosten - wijzigingen worden aangebracht. Ook het veranderen van de woonbestemming is daardoor lastig. Waarom niet meer flexibiliteit inbrengen? Bijvoorbeeld door te kiezen voor woningbouw op basis van gestandaardiseerde elementen, die demontabel zijn en kunnen worden verplaatst en hergebruikt. Zodat studio’s of appartementen in de toekomst bijvoorbeeld kunnen worden samengevoegd tot een starterswoning of levensloopbestendige woning. Zo kan de woning meereizen, meegroeien of (in)krimpen, afhankelijk van de woonbehoefte van de eigenaar. Dat is het principe van Woonovatie: dit concept biedt maximale flexibiliteit en vormt een perfect antwoord op de uitdagingen van deze tijd!

Het Woonovatie-concept staat in alle opzichten voor een radicaal andere manier van bouwen. Modulaire elementen van gewapend beton, die als een soort grote LEGO-blokken tegen of op elkaar kunnen worden geplaatst, vormen de basis van de Woonovatie-systematiek. Met deze elementen, die een vaste maatvoering hebben, kan een veelvoud aan woningtypen worden gerealiseerd. Denk bijvoorbeeld aan een studio, appartement of een volwaardige eengezinswoning. En doordat alle elementen volledig worden geprefabriceerd, wordt de bouwtijd drastisch beperkt én worden de kosten fors gereduceerd. Terwijl het comfort- en kwaliteitsniveau vergelijkbaar zijn met die van een traditioneel gebouwde woning.

Op deze website maakt u kennis met het Woonovatie-systeem en tonen wij u, aan de hand van verrassende 3D-visulaties, de mogelijkheden voor studio’s en appartementen. Een Woonovatie-studio of -appartement is bijvoorbeeld ideaal voor de huisvesting van studenten of arbeidsmigranten. Laat u verrassen door de mogelijkheden van het Woonovatie-concept. Het nieuwe bouwen voor comfortabel en betaalbaar wonen in optima forma!

Download onze Folder: Woonovatie - Een vernieuwer in bouwen (PDF)