Over Woonovatie > Allard Hoeijmakers

‘Je huis laten meegroeien met je leven’

“Hoewel ik geen echte bouwervaring heb, ben ik wel altijd geïnteresseerd geweest in de woningbouw. Het verhaal en de mogelijkheden van het nieuwe bouwen spraken me aan; daarom ben ik in dit avontuur gestapt. Ik ben binnen Woonovatie verantwoordelijk voor marketing, sales en communicatie. Omdat ik vaak verhuisd ben en in veel verschillende landen heb gewoond, denk ik vanuit de gebruiker. Dat is in dit geval een pre!

De maatschappij verandert, levenspatronen veranderen en ook de houding van werkgevers en werknemers verandert. De dynamiek van wonen-werken-leven draait 180 graden: mensen vormen op latere leeftijd gezinnen, krijgen later en minder kinderen, veranderen vaker van baan, scheiden steeds vaker, worden ouder en vormen vaker eenpersoonsgezinnen. De bouwwereld is hier niet op ingericht en past zich ook niet aan. Er wordt immers nog steeds te groot en te duur gebouwd.

Ook is er in Nederland een overschot aan vastgoed. En dat terwijl we lezen dat er overal een tekort is aan kleinere en betaalbare woningen. Kantoor- en winkelpanden staan leeg, maar de huurprijzen voor wooneenheden rijzen de pan uit. De balans is weg en dat heeft te maken met de inrichting van de bouwwereld. Wil je kwaliteit, dan zit je vanwege de financiën voor een lange periode vast aan een woning. Wil je flexibiliteit, dan heb je te maken met inferieure oplossingen. Tussenoplossingen bestaan niet.

Met het Woonovatie-concept worden beide wensen wel ingewilligd, omdat je je huis kunt laten meegroeien met je leven. Als starter van eind twintig hoef je je niet langer meer in de schulden te steken voor een huis dat je qua inhoud wellicht pas over tien jaar nodig hebt. Zo kun je jouw huis met een paar aanpassingen binnen een paar dagen laten meegroeien met de ontwikkelingen in je leven. En gaan de kinderen de deur uit en heb je eigenlijk ‘teveel huis’? Dan kun je eenvoudig Woonovatie-modules verwijderen. Als klap op de vuurpijl is het zelfs mogelijk om je huis mee te nemen naar een nieuwe woonplaats.

Bovendien kun je zelf voor architect spelen. Door de basisvormen kan iedere consument straks zijn eigen droomhuis ontwerpen. En ben je na een tijdje uitgekeken op je huis? Dan kan de uitstraling eenvoudig worden aangepast. De teugels komen steeds meer in handen van de gebruiker; dat vind ik mooi!”

Naam:
Allard Hoeijmakers
Geboren in:
1989
Woonplaats:
Maastricht
Dit ben ik:
Creatief, generalist, verbinder, analytisch, teambuilder, zoon van Theo Hoeijmakers
Rol/functie binnen Woonovatie:

Marketing/PR